Première Oerboeren van het Westerkwartier

Op dinsdag 5 april kwamen bijna 100 geïnteresseerden naar de première van de film ‘De Oerboeren van het Westerkwartier’. Deze film schetst een beeld van de landbouw, het leven en het werk van boeren in het Zuidelijk Westerkwartier in de jaren ’50 en ’60.

 

Na de pauze vertelden de makers van de film, Tom Tieman en Jasper Tiemens, over de totstandkoming van de film, waarvoor ze zeven hoogbejaarde ‘oerboeren’ interviewden. Ze waren (op één na) allemaal aanwezig en in het gezelschap van vrienden en familie naar De Postwagen gekomen.

Projectmanager Irene van Dorp ging met de oerboeren en de aanwezigen in gesprek over de vraag hoe de boerderij er in het Westerkwartier in de toekomst uit zal zien.

Irene van Dorp Oerboeren

De film én de première kwamen tot stand in samenwerking met de Natuur en Milieufederatie Groningen. Bekijk ook het verslag op deze website met mooie foto’s van de avond.

Vertoning Oerboeren

Wie de film wil zien kan terecht in diverse dorpshuizen in het Westerkwartier, in juni in Forum Groningen en in de zomer in Museum Wierdenland in Ezinge.

 

Foto’s in dit bericht: NMF, Silla Schouwstra.

Oerboeren van het Westerkwartier